Românul răpit în Nigeria a fost eliberat. Nu s-a mai cerut nicio răscumpărare

 

Autorităţile din Nigeria anunță că românul răpit a fost eliberat fără a fi plătită vreo răscumpărare. 

 

Celestina Kalu, un purtător de cuvânt al Poliţiei din sudul Nigeriei, a declarat că ostaticul român şi un coleg a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită au fost pur şi simplu eliberaţi de grupul care îi răpise, scrie Mediafax.

 

Au fost salvaţi pe şoseaua Urhonigbe-Abraka, într-o zonă bogată în vegetaţie. Nu a fost plătită nicio răscumpărare, nu au fost făcute arestări”, a afirmat Celestina Kalu, citată de site-ul agenţiei Reuters.

 

Potrivit cotidianului SunNewsOnline, inginerul român şi doi colegi nigerieni au fost eliberaţi datorită presiunilor efectuate de serviciile de securitate asupra răpitorilor.

 

Inginerul român a fost răpit luni, 10 octombrie, în sudul Nigeriei de mai mulți indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi. Românul făcea parte dintr-o echipă care lucra la construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei.

 

Inginerul român este angajat al companiei de construcţii Dextron Nigeria Ltd.

 

În sudul Nigeriei există, din anii 1990, un conflict între grupuri locale care se opun exploatării resurselor petroliere de către companii occidentale şi serviciile de securitate.â

Comentarii Facebook