Românii sunt mai amatori de carne de porc. Mâncăm 30 de kilograme pe an

 

Carnea de porc nu lipsește de pe masa românilor, circa 30 de kilograme pe cap de locuitor, urmată de cea de pasăre (15 - 20 kg) şi vită (10%).

 

Românii consumă anual circa 60 de kg de carne. Fiecare român mănâncă anual 30-32 de kilograme de carne de porc, faţă de media europeană de 40-45 de kilograme. Consumul de carne de pasăre este de 15-20 de kilograme pe an, tot sub media europeană, de 23-24 kilograme.

 

Carnea de vită reprezintă doar 10% din consumul total de carne din Româia, faţă de 40% în UE. ”Am făcut o analiză a vânzărilor, ca să vedem cum se distribuie acestea, şi am constatat că vânzările se desfăşoară în formă de dinţi de fierăstrău, iar vârfurile sunt în zilele de avans şi lichidare. E o chestie verificată de noi, ne cresc vânzările în perioada avansului şi lichidării”, a Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Comentarii Facebook