Raed Arafat: Spitalele unde sunt tratate cazuri critice trebuie să primească mai mulţi bani

 

Spitalele care tratează cazuri critice ar trebui să primească mai mulți bani, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

 

Declaraţia a fost făcută în deschiderea festivităţilor organizate cu ocazia Zilelor Institutului Clinic Fundeni şi intitulate "Iubeşte viaţa".

 

Sunt câteva spitale, cum ar fi Fundeni, Floreasca, Regional Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara, care au multe cazuri de bolnavi critici, în stare foarte gravă. Acestea fac cheltuieli în plus pentru tratarea celor în stare foarte gravă. Cheluielile nu sunt în totalitate acoperite. De aceea, încercăm să găsim un model de finanţare care să poată să acopere şi cazurile complexe, care cheltuiesc un procent mai mare din fondurile spitalului”, a declarat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

 

Nu putem să zicem că sunt spitale unde pacienţilor nu li se face nimic şi sunt trimişi spre alte clinici. Avem, în Capitală, un număr de spitale care primesc pacienţi în stare critică, cazuri complexe din tot sudul ţării. Este normal ca aceste spitale să aibă un sprijin în plus”, a mai spus subsecretarul de stat.

 

Arafat a mai precizat că spitalele performante trebuie să primească bani mai mulţi.

 

Fenomenul la care, din păcate, asistăm acum este reticenţa, chiar şi a unora dintre spitalele din această categorie, de a mai primi pacienţi de acest fel. Asta pentru că ei ştiu că nu pot recupera de la casa de asigurări de sănătate ceea ce cheltuiesc pentru aceste cazuri grave. Lucrăm să găsim o soluţie pe care s-o introducem de anul viitor. Acum, facem simulări de calcul. Dacă reuşim să îmbunătăţim finanţarea, aceste spitale vor reuşi să rezolve şi problemele de personal, din punct de vedere al liniilor de gardă”, a explicat subsecretarul de stat.

Comentarii Facebook