1000 de romani aparent sanatosi, testati intr-o campanie nationala, au fost depistati cu hepatita C. Mergeti la teste pana nu e prea tarziu!


Aproape 1000 de persoane au fost diagnosticate cu virusul Hepatita C, in urma campaniei de testare gratuita facuta la nivel national.

Testele au fost realizate in 27 de orase din tara, pe aproximativ 11 400 de persoane, cele mai multe cazuri fiind depistate in judetele Bucuresti, Bacau, Sibiu, Botosani si Arges.



"Consideram ca este extrem de important ca hepatitele cronice virale sa fie descoperite la timp, pana nu este prea tarziu, cand costurile sunt mult prea mari atat pentru pacient, cat si pentru familiile acestuia. Ne dorim ca autoritatile sa fie cele care sa se implice la nivel national intr-o campanie macar pentru anumite categorii de risc. Pana atunci vom sustine orice actiune care sa duca la depistarea timpurie a bolii, indiferent de cine le va finanta sau cine va avea initiativa", a declarat Marinela Debu, presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice.

 

Comentarii Facebook