Marti 7 Iulie

România a dat de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât în SUA

 

Victoria Stoiciu, reprezentant Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) în România, a anunțat că anul trecut au fost date în România de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât în America.

 

Reprezentantul Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Victoria Stoiciu, a susţinut, la Parlament, că, potrivit datelor de care dispune, anul trecut SRI a cerut de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât FBI.

 

Întrebat cum îşi explică la comisie numărul mare de mandate pe siguranţa naţională, vicepreşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI, Octavian-Marius Popa, a declarat că numai judecătorii pot explica, ei fiind cei care aprobă aceste cereri de mandat.

 

Judecătorul Horaţius Dumbravă a declarat: ”Nu cumva suntem şi noi de vină că s-au dat atâtea mandate? Motivele care se dau interceptări sunt uneori mai mult decât discutabile. (...) Noi, judecătorii, modul în care motivăm astfel de hotărâri sunt cu acele indicii temeinice. Care sunt indiciile temeinice? Pur şi simplu, aşa arată sute de hotărâri care se joacă cu viaţa privată a omului”, conform Mediafax.ro.

Comentarii Facebook