Român răpit în Nigeria! MAE a activat deja celula de criză



Un cetățean român a fost răpit, în Sudul Nigeriei, de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi

Ministerul Afacerilor Externe a precizat marţi că, la cererea ministrului Lazăr Comănescu, a fost activată Celula de Criză pentru românul răpit în Nigeria, ambasada României la Abuja urmărind cu atenţie cazul.

”Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016. Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident”, informează MAE, printr-un comunicat de presă.

În timp ce reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român, la minister a fost activată şi celula de criză.

”De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri. Având în vedere sensibilitatea situaţiei, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate”, se mai arată în comunicat.

Incidentul a avut loc luni seară pe un şantier pentru construirea căii ferate, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei, potrivit Mediafax.

Indivizi înarmaţi au atacat un grup care escorta cetăţeni străini, reuşind să răpească un inginer român.

Autorităţile nigeriene au confirmat incidentul armat şi răpirea, precizând că a fost lansată o operaţiune de căutare şi salvare a a ostaticului.

Comentarii Facebook