Regina Ana a murit. E doliu național


Regina Ana, soția Regelui Mihai I, a murit, anunță purtătorul de cuvânt al Casei Regale a României.

 

Majestatea Sa avea 92 de ani.

Ea este cea a cărei căldură şi atenţie, arătate faţă de mine în 1993, cu prilejul unei vizite la o expoziţie unde expunea şi tatăl meu, la Galeria Catacomba (actualul Muzeul al Colecţiilor - Calea Vicatoriei), m-au făcut să decid că misiune de viaţă să lucrez pentru Familia Regală şi, ulterior, să aleg Dreptul în acest scop. Mulţi ani mai târziu, în 2011, ajungând la biroul sau din Aubonne, am găsit o fotografie cu noi doi înrămată şi semnată...

Sunt profund întristat de această pierdere, şi îmi sunt vii în memorie momentele petrecute în România alături de Majestatea Să, dar şi în Elveţia, unde îmi aduc aminte că, găsind în arhivă o imagine cu doi tineri în poziţie "en-garde" la scrima, am întrebat-o cine erau, deschizând astfel o povestire despre copilărie, şcoală şi despre colegul sau de scrima.

Mă bucur de aceste momente şi de faptul că am putut să-i aduc un prinos de recunoştinţă, ajutând la publicarea celor două timbre (2014 şi 2015) româneşti care o portretizează sub titlul corect.

Majestatea Să îmi va rămâne în suflet mereu că simbol al misiunii mele în viaţă. Odihnească-se în Pace!”, se arată într-un comunicat al Casei Regale a României.


Comentarii Facebook