Regele Mihai a murit

 

Regele Mihai I a murit la la vârsta de 96 de ani, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia).

 

Conform Casei Regale a României, Regele Mihai I s-a stins din viață marți, 5 decembrie, la ora 13.00 (ora României), la reședința sa din Elveția.

 

În această seară, la ora 19.00, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor”, precizează Biroul de presă al Majestății Sale Regelui.

 

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc în Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. 

 

La dorința Custodelui Coroanei române, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta tradiția înaintașilor Mejestății Sale Defuncte. Începând de mâine, cărțile de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile”, mai precizează biroul de presă.

 

Cei care vor dori să depună flori, jerbe sau coroane de flori pot face acest lucru începând de miercuri, 6 decembrie, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale. 

Comentarii Facebook