Râsul te poate menţine sănătos. Ce efecte are râsul asupra sănătăţii tale


Râsul este un medicament la îndemână şi nu are niciun efect secundar iar cercetătorii spun că este de ajutor sănătăţii.

Cercetătorii au descoperit în anul 2005, pentru prima data, legătura dintre râs şi sănătatea vaselor de sânge. În cadrul studiului realizat atunci a demonstrat faptul că persoanele care suferă de boli cardiovasculare, râd mai puţin, potrivit bzi.ro.

"Râsul, fie că vine natural, fie că este provocat, poate avea beneficii importante persoanelor cu un risc crescut de boli cardiovasculare, ucigaşul mondial numarul unu", spune dr. Miller.

Te ajută să slăbeşti - 10-15 min de râs te ajută să arzi 50 de calori, potrivit unui cercetător de la Universitatea Vanderbilt. Un alt cercetător, William Fry, susţine că un singur minut de râs copios face ca inima să bată ca după zece minunte de fitness.

Reduce nivelul de zahăr din sânge - un studiu realizat pe 19 persoane care sufereau de diabet zaharat a demonstrat că nivelul de zahăr din sânge era considerabil scăzut după ce subiecţii au râs cât timp au urmărit o comedie.

Râsul te face mai deştept - observând că studenţii săi adorm pur şi simplu la ore, psihologul Ron Berk, a început să spună glume la cursuri, ca apoi să constate că studenţii săi aveau rezultate mai bune la examene.










Comentarii Facebook