Duminica 4 Decembrie

Proiect PNL: Bilete gratuite de avion şi tren pentru românii de ”afară”, pentru ”a reuni familiile” la Centenarul Marii Uniri

 

PNL propune un proiect prin care românii din diaspora să primească bilete gratuite de avion şi de tren, între 26 noiembrie - 9 decembrie 2018, pentru ”a reuni familiile românilor" cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

 

”Cetăţenii români aflaţi pe teritoriul României beneficiază de o călătorie gratuită, dus-întors, pe calea ferată la clasa a II-a, în perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2018, (…) cei din afara ţării beneficiază de o călătorie gratuită, prin compania TAROM, către România şi retur, dar şi pe calea ferată”, în perioada amintită, potrivit unui proiect de lege depus la Senat şi semnat de 26 de parlamentari PNL, printre care se numără şi preşedintele interimar al partidului, Raluca Turcan.

 

”Prin această iniţiativă ne dorim să reunim familiile românilor cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. (…) Marea Unire ne trezeşte sentimentul de mândrie, bucurie dar şi de patriotis. (…) Este datoria statului român să asigure posibilitatea celor care îşi doresc, dar care nu au sursele financiare să vină în ţară. Este modul prin care Patria mamă arată că în momentele cu o încărcătură istorică deosebită nu şi-a uitat fiii. Ar fi un semnal că, indiferent de dificultăţile financiare, bucuria de a-i avea aproape pe cei care trăiesc şi simt româneşte este mai puternică, iar statul român va întinde o mână frăţească acestora”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, semnată de deputatul PNL Florin Roman.

 

Numărul biletelor ar urma să fie în limita locurilor existente, pe baza actului de identitate care atestă calitatea de cetăţean al României, iar biletele să fie decontate de CFR şi TAROM de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

 

PNL susține că ar fi 4 milioane de români care muncesc ”afară” și ar urma să beneficieze de acest proiect.

Comentarii Facebook