Miercuri 1 Februarie

Proiect de lege: Autoritățile publice și localurile, obligate să ofere WIFI gratuitUn nou proiect de lege propune ca autoritățile publice și localurile să ofere, obligatoriu, ţele de internet wi-fi gratuit în zona clădirilor pe care le deţin şi în zonele turistice.

"Autorităţile administraţiei publice locale, în domeniul public administrat de acestea şi în zonele turistice din unitatea teritorială aflată în administrare, au obligaţia să asigure internet gratuit, cu acces neîntrerupt, prin contractarea unui agent economic ce serveşte drept provider", prevede proiectul de lege inițiat de Mihai Sturzu.

De asemenea, iniţiativa legislativă obligă operatorii de telefonie mobilă să ofere tuturor clienţilor cel puţin 500 de MB de trafic lunar gratuit, scrie Mediafax.

"Restaurantele, terasele, barurile, discotecile şi oricare alte tipuri de unităţi de alimentaţie publică asigură accesul gratuit al persoanelor la internet, în interiorul şi exteriorul perimetrului fiecărei clădiri deţinute de acestea", se mai arată în iniţiativa legislativă.

Totodată, proiectul inițiat de fostul membru al formației Hi-Q prevede că accesul la internet se face prin wi-fi, iar reţelele de internet folosite de autorităţile publice trebuie să fie diferite de cele puse la dispoziţia contribuabililor. Totodată, conectarea se face pentru o oră, cu drept de reconectare, prin e-mail, însă această prevedere nu se aplică în zonele turistice. Iniţiatorul prevede că viteza minimă de acces este de 50 de Mb/s.

Instituţiile militare şi organele de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale sunt exceptate de la obligaţia de a asigura reţele de internet gratuit şi permanent, dacă acest lucru pune în pericol integritatea, scopul şi activităţiel instituţiei", se mai precizează în proiect.

Comentarii Facebook