PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea va fi instabilă

 

Meteorologii anunță că vremea va fi instabilă în următoarele trei zile. Soarele va fi acoperit de nori, vor fi ploi torenţiale, şi, pe alocuri, grindină.

 

Si miercuri ploile dau nota zilei in mai multe zone ale tarii. Norii acopera temporar cerul si aduc averse insotite de descarcari electrice in vestul, in nordul si in nord-estul tarii precum si in centru. Dupa amiaza si seara norii strang randurile si peste celelalte zone dar aduc mai putine ploi. Izolat ploile sunt mai insemnate cantitativ, pot depasi 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul prinde si el putere in timpul ploilor iar temperaturile maxime, in crestere usoara fata de valorile de astazi, se vor situa in general intre 17, 18 grade in Dealurile de Vest si 27 grade in sud-vest.

 

Joi tot de vreme instabila avem parte. Aceasta inseamna ca norii acopera cerul o buna parte a zilei in majoritatea zonelor si aduc averse pe arii extinse, insotite de fulgere, tunete si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat ploile sunt abundente si vor fi conditii de grindina. In Oltenia si in Muntenia astfel de fenomene sunt mai putin frecvente si isi fac loc in peisajul meteo al zilei spre seara. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 19 grade in Dealurile de Vest si 27 grade sudul extrem.

 

Vineri avem parte de ploi, chiar mai multe decat joi. Cerul e acoperit de nori grosi mai multe ore si pe arii relativ extinse vor fi averse insotite de fenomene electrice si rabufniri ale vantului. Izolat cantitatile de apa sunt mai mari si e posibil sa cada grindina. Maximele termice pleaca de la 20 grade in Bucovina si ajung la 27 grade in sudul extrem al Olteniei.

Comentarii Facebook