Miercuri 24 Aprilie

Problemele cauzate de MACHIAJ

 

Pericolele care se ascund în spatele machiajului sunt extrem de periculoase: cancer, iritaţii ale pielii sau îmbătrânirea prematură.


Portivit dcnews.ro, femeile absorb anual, în medie, 2,3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale.

De obicei, rutina zilnică a femeilor implică folosirea demachiantului, a cremei de faţă, a produselor de machiaj şi a rujului. Unele substanţe create de om şi utilizate la fabricarea acestor produse au fost asociate de specialişti cu apariţia cancerului, a iritaţiilor pielii şi chiar a îmbătrânirii premature, potrivit biochimistului Richard Bence.

"Trebuie să începem sa ne punem întrebări asupra compoziţiei produselor şi nu să le acceptam pur şi simplu pentru că ni se spune că sunt sigure", a spus Bence.

Richard Bence a indicat că este mult mai periculoasa absorbirea acestui tip de substanţe decât înghiţirea lor. "Dacă rujul ajunge în gură, enzimele din salivă şi stomac reuşesc să-l descompună. Dacă substanţele ajung în fluxul sangvin, acolo nu exista nici un fel de protecţie", a spus cercetătorul.

Comentarii Facebook