Presedintele Traian Basescu despre magistrati: Se cred Dumnezei

Presedintele Traian Basescu a declarat ca justitia din Romania a adus, din nepasare, Romania acolo unde este si sustine ca magistratii se cred Dumnezei.

 

"Consider ca CSM-ul a adus Romania unde este. Nu este niciun sistem de justitie in UE care sa fi facut atata rau cat a facut in Romania. Au facut-o din nepasare, din credinta ca sunt Dumnezei si din dispret pentru interesul romanilor, din dispret pentru o tara in care sunt protejati le lege. Oricat s-ar supara doamna Pivniceru si doamna Costiniu, le place, nu le place, acesta e adevarul", a declarat Traian Basescu intr-o conferinta de presa.

 

Potrivit presedintelui, in raportul intermediar al Comisiei Europene care va fi publicat la cererea sa de reevaluare, toate institutiile statului, cu exceptia CSM, vor fi cotate pozitiv.

 

"Romania va avea un raport bun din punct de vedere al pregatirii tehnice pe Schengen. CSM-ul este in situatia cea mai dificila. Fac un ultim apel la parlamentari: votul pentru dele doua cazuri aflate pe ordinea de zi a Parlamentului trebuie sa fie in favoarea justitiei. Marea problema este legata de CSM, unde s-a sperat ca va fi respectata legea. Exista o hotarare judecatoreasca a Tribunalului Bucuresti care invalideaza mandatul unuia dintre judecatorii care sunt la al doilea mandat. Oricum s-ar derula lucrurile mai departe, cei 3 membri ai CSM care fac un al doilea mandat nu au credibilitate. Nu este niciun amestec in treburile justitiei. Este obligatia mea sa veghez la buna functionare a institutiilor statului", a mai spus presedintele.

Comentarii Facebook