Presedintele a cerut Guvernului sa plateasca datoriile statului catre firme

In cadrul consultarilor care au avut loc astazi la palatul Cotroceni intre presedinte si membrii Guvernului, Besescu a cerut ca statul sa isi plateasca datoriile catre agentii economici.

 

"Seful statului a precizat ca urgentarea indeplinirii obiectivelor asumate de Guvernul Romaniei in vederea consolidarii fiscale si a iesirii din criza trebuie sa ramana o prioritate. In acest context, s-a insistat asupra nevoii de a creste investitiile si a spori gradul de absorbtie a fondurilor comunitare, inclusiv pe procedurile de achizitii publice. De asemenea, presedintele Traian Basescu a subliniat necesitatea ca datoriile statului catre agentii economici sa fie platite", se arata intr-un comunicat al Presedintiei dat publicitatii la finalul consultarilor.

 

Presedintele a discutat cu membrii Guvernului despre reducerea cheltuielilor publice, prin reforma din administratia publica si prin efientizarea sistemului de protectie sociala, dar discutiile au vizat si procesul de descentralizare si legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate.

 

Basescu s psu ca masurile incepute de Guvern sunt curajoase si dificile, dar sunt absolut necesare.

 

Comentarii Facebook