Presa germană: România se scufundă tot mai adând în mocirlă

 

Presa internaţională scrie în continuare despre situaţia politică din România că merge într-o direcţie tot mai greştiă, după ce Curtea Constituţională a României a avut o nouă şedinţă.

România se scufundă tot mai adînc în mocirlă – titrează NEUE ZÜRCHER ZEITUNG articolul ce focalizează involuţiile de ultimă oră ale originalei „democraţii” instaurate de USL. Că tot ce se întîmplă pe malul Dîmboviţei nu numai că nu corespunde ci contravine flagrant normelor europene, principiilor statului de drept, rezultă şi din simplul fapt că luni, s-a deplasat la Bucureşti, trimis de Hillary Clinton, tocmai Philip Gordon, expert în problemele Europei, înalt reprezentant al ministerului american de externe. Ceea ce atestă, scrie ziarul elveţian citat, faptul că actuala criză politică din România, face valuri tot mai mari în spaţiul internaţional. Prezenţa lui Gordon la Bucureşti poate fi interpretată drept indiciul serioasei îngrijorări resimţite de Washington faţă de isprăvile cuplului Ponta/ Antonescu, citează realitatea.net

Nu mai puţin îngrijoraţi sunt europenii. Wilfried Martens, preşedintele grupului parlamentar „Partidul Popular European” a apelat la guvernul de la Bucureşti, solicitîndu-i să pună la dispoziţie Curţii Constituţionale listele electorale complete ale referendumului. Cu fiecare nouă amînare, devine tot mai acută următoarea întrebare: care sunt ţelurile reale ale premierului Ponta?

Departe de ţelurile formulate în timpul campaniei electorale se situează, la 100 de zile de la instalarea sa la Palatul Elysée, şi politica preşedintelui socialist al Franţei, Francois Hollande, relevă ziarul L'EST REPUBLICAIN. Ţara este ameninţată de recesiune, scrie SÜDDEUTSCHE ZEITUNG, menţionînd că Hollande trebuie neîntîrziat să răspundă şi unor întrebări: cum va arăta Franţa peste zece ani? Cît de valoroasă este pentru Franţa moneda europeană, doreşte ea cu adevărat o Uniune politică a Europei? Cum poate finanţa în continuare statul social? Cum îi poate pune la plată pe cei bogaţi fără să-i alunge din ţară?

Sursa: DW.de

Comentarii Facebook