Premieră medicală în România. Proteza metalică pentru inimă


Primul stent bioresorbabil din lume va fi implantat luni, la o clinică din Capitală, în premieră în România dar şi în Europa.

Intervenţia este o premieră în sistemul medical din România şi se adresează pacienţilor care suferă de boala arterelor coronare, cea mai frecventă dintre bolile de inimă şi principala cauză a infarctului miocardic.

"Prin implantare de stent, proteza metalica, ce ajuta la sustinerea peretilor vasului in asa fel inca fluxul sangelui sa poata fi unul normal. Insa acesta ramane in corp pentru totdeauna, fara posibiltatea de a fi inlocuit. Prin  implantarea stenturilor metalice <BARE METAL STENT> pacientul prezinta un risc de aproximatv 25% ca stentul sa se blocheze, prin reactia corpului de a ataca un corp strain. Chiar si in cazul stenturilor active farmacologic <DRUG ELUTING STENT> riscul exista, acestea devenind stenturi BARE METAL STENT dupa eliberarea substantei medicamentoase in decurs de cateva luni", a spus Dan Deleanu, medic primar cardiolog, coordonator Cardiologie Interventionala Med New Life si Sef al Sectiei de Cateterism Cardiac Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu", potrivit Realitatea.

Comentarii Facebook