Cel mai murdar obiect din casă se află în bucătărie. Are de 200.000 de ori mai mulţi microbi decât vasul de toaletă

 

Dacă credeaţi că cel mai plin de microbi loc din casă este toaletă, aflaţi că în bucătărie, unde se prepară mâncarea, se află un obiect pe care sunt de 200.000 de ori mai mulţi microbi decât pe vasul de toaletă.

După ce a verificat mai multe obiecte folosite într-o casă, comparând numărul bacteriilor existente pe fiecare în parte, precum şi modalitatea în care acestea se dezvoltă, Dr. Chuck Gerba, a descoperit ca pe scaunul de toaletă există în medie 50 de bacterii pe centimetru pătrat. "Este unul dintre cele mai curate obiecte pe care le atingem dacă ne referim la micro-organisme".

"Aţi fi şocaţi să aflaţi că pe un tocător de bucătărie se află în medie de 200 de ori mai multe bacterii fecale decât pe un scaun de toaletă", a mai completat cercetătorul, precizând că sursele bacteriilor sunt în principal carnea şi măruntaiele animalelor, potrivit antena3.ro.

Mai mult, Dr. Gerba avertizează că în bucătărie se găsesc cele mai multe bacterii, buretele de vase şi lavetele de bucătărie fiind şi ele printre cele mai murdare obiecte. Pe un burete de vase există aproape 10 milioane de bacterii pe centimentru pătrat, iar pe o lavetă, 1 milion.

Comentarii Facebook