Miercuri 24 Aprilie

Povestea unei românce dispărute în cutremurul din Italia. Ce spune sora ei

 

Doi români au murit în urma cutremurului din Italia, iar alții sunt dispăruți. Pe lista celor care încă nu au fost găsiți se află și o femeie de 35 de ani, din Botoșani.

 

Maricica Iosub a plecat de 15 ani în Italia și s-a stabilit în Amatrice, oraşul aproape dispărut sub dărâmături.

 

Femeia era chelneriţă într-un restaurant şi locuia pe una dintre străzile afectate de cutremurul devastator. ”Am văzut imagini la televizor chiar cu strada pe care locuieşte ea şi erau mai multe blocuri dărâmate sau afectate de cutremur. Nu mi-am dat seama dacă şi blocul ei. Sper să nu fie”, a spus îndurerată Iuliana Iosub, sora mai tânără a femeii date dispărute.

 

Am aflat de dimineaţă, de cum m-am trezit. Imediat am încercat să o sun, însă avea telefonul închis. I-am scris pe Facebook, dar nu şi-a citit mesajul. Am întrebat-o pe patroana ei şi mi-a spus că nici ea nu reuşeşte să dea de ea. Vorbisem la telefon doar cu câteva ore înainte de a se întâmpla totul. Mi-a spus că e bine, m-a întrebat de bebeluş şi a spus că abia aşteaptă să îl vadă”, a mai spus tânăra.

 

Aceasta şi-a contactat ulterior cealaltă soră, stabilită în Roma, care a plecat spre locul tragediei. ”S-a resimţit şi în Roma, unde sunt eu, dar sunt bine. Am venit în Amatrice, însă poliţia ne-a oprit pe toţi la intrarea în localitate. Nu lasă pe nimeni să treacă şi nu reuşesc să aflu nimic de sora mea. Sper că e bine”, a spus şi Lilioara Iosub, tânăra stabilită în Roma, conform monitorulbt.ro.

Comentarii Facebook