PERLE la BAC, sesiunea de toamna. Morometii e un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte

 

 

Lucrările absolvenților de liceu, care au susținut examenul la limba și literatura română în sesiunea de toamnă a BAC -ului, au abundat în perle.

 

Vitoria Lipan a plecat de-acasa, pentru ca nu primea iubire si mangaieri de la calul Bator. Sau pentru ca folosea toporul la muncile campului”, a fost una dintre perlele absolvenților de liceu.

 

Moromete ii lua pe toti la misto. Nu si-a batut capul cu scoala”.

Sotul o lasase singura acasa pe Victoria si femeia nu intelegea pe unde umbla de atata vreme, asa ca a incalecat pe cal si a mers sa il caute. Victoria nu putea sa stea linistita, pentru ca calul Bator nu-i oferea iubire si mangaieri, la fel ca sotul ei. Ii era teama ca o sa-l prinda cu o femeie, dar l-a gasit mort.

Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului sau ca sa taie lemne.”

Parerea mea e ca Ilie Moromete lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu.

Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte.

 

Ca sinonime pentru ”a fermecat”, absolvenții de liceu au scris: a luat la vrajeala, a aburit, a tras in țeapă.

 

Perle de la BAC - ul 2012: E frumos să ai calități, dar mai frumos e un iPhone

 

Comentarii Facebook