Pensiile magistraților de ”un miliard de lei vechi” vor fi investigate

 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) urmează să solicite informații de la Casa de Pensii despre pensiile magistraţilor, care ajung la un miliard de lei vechi, circa 25.000 de euro.

 

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), judecătoarea din Cluj Dana Gârbovan, a acuzat-o pe Raluca Prună, ministrul Justiţiei, că nu și-a verificat informațiile când a spus că magistrații iau pensii de un miliard de lei vechi.

 

Aş fi dorit să se fi vorbit transparent în Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu). Chiar şi pentru magistraţi pensionari acum trecuţi în avocatură - never mind venitul din avocatură. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toţi cei detaşaţi din altă localitate (inclusiv membrii CSM). Toate acestea sunt posibile pe temeiul forţării unor legi neriguros redactate. Care nu sunt impecabile, recunosc. Vezi toate guvernele până la acesta. Aş mai fi visat că memorandumul să vorbească despre efectele discreţionare ale legii penale - imunităţi şi ridicarea lor diferită în cazuri similare, pe limba celor necomplicaţi”, a scris ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pe Facebook.

 

Se pare că este vorba despre pensii anuale de peste un miliard de lei vechi, adică sume lunare cuprinse între 10.000 și 13.000 de lei. 

Comentarii Facebook