Duminica 2 Octombrie

Pedepsele cu munca în folosul comunității nu se pun în aplicare. Se schimbă legea

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că pedepsele de muncă în folosul comunităţii nu se execută.

 

Sunt atât de multe situaţii în care sunt constatate şi aplicate sancţiuni contravenţionale care nu se plătesc. Mai mult decât atât sunt decizii ale instanţelor care dispun munca în folosul comunităţiişi care nu se execută. Eu cred că asta înseamnă că sunt persoane care respectă legea şi care ar trebui şi cred că se consideră neîndreptăţite. Sunt situaţii în care avem sute de amenzi contravenţionale care nu sunt plăttite. În acest sens a fost gândită şi elaborată această iniţiativă legislativă”, a explicat Carmen Dan.

 

54 de parlamentari PSD, printre care şi ministrul de Interne Carmen Dan, au depus pe 10 mai la Senat un proiect de lege care prevede pedepse cu închisoarea de la trei luni la doi ani pentru persoanele care nu se prezintă la munca în folosul comunităţii, scrie Mediafax.

 

Iniţiativa legislativă propune modificarea art. 287 din Legea nr. 289/2009 privind Codul Penal, prin introducerea după alineatul (1) a unui nou alineat, (1¹): ”Nerespectarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii săvârşită prin neprezentarea la primar pentru luarea în evidenţă şi executarea sancţiunii, sustragerea de la executarea sancţiunii după începerea activităţii sau neîndeplinirea îndatoririlor ce revin la locul de muncă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani”, potrivit textului iniţiativei legislative a social-democraţilor.

Comentarii Facebook