Miercuri 24 Aprilie

Patriarhia Română recunoaște că un preot apare în filmul în care doi bărbaţi care întreţin relaţii sexuale

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a analizat imaginile cu doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, spunând că unul dintre ei este preot.

 

Vasile Bănescu susține că l-a recunoscut pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeau. ”Astăzi am vizionat această filmare şi, din păcate, sunt constrâns de realitate, să confirm că persoana implicată implicată în această înregistrare este actualul episcop de Huşi”, a declarat Vasile Bănescu, conform Mediafax.

 

Înaltul prelat va fi sfătuit să se retragă.

 

Joi, reprezentanţii Episcopiei Huşi declarau că imaginile ar fi, potrivit lui Bârlădeanu, trucate. ”Preasfinţitul susţine că imaginile la care faceţi referire sunt trucate şi la momentul de faţă atât pot să vă comunic. Este în desfăşurare un proces penal de şantaj. Episcopul Corneliu susţine că acele imagini nu sunt reale”, a declarat Cosmin Gubernat, consilier cultural şi social - misionar al Episcopiei Huşilor.

 

Avocatul episcopului a susținut același lucru.

 

În acest caz s-a făcut și o plângere penală pentru șantaj. Pe 30 iunie, procurorii DNA Iaşi i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, judeţul Vaslui, pentru că l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

 

DNA susţinea că preotții au cerut în schimbul imaginilor funcţii şi bani.

Comentarii Facebook