Ochii Mona Lisei contin numere si litere! - FOTO


Celebra pictura a lui Leonardo Da Vinci, Mona Lisa, este in mijlocul unor noi controverse, dupa ce oamenii de stiinta au descoperit cifre si litere in ochii frumoasei femei.

 

"Simbolurile nu pot fi vazute cu ochiul liber, insa au fost descoperite prin folosirea unei lupe. In ochiul drept par a fi literele LV, care ar putea reprezenta initialele numelui sau, in timp ce simbolurile din ochiul stang nu au putut fi inca definite", a spus Silvano Vincetti, presedintele Comitetului Italian pentru Mostenire Culturala.

"Este greu sa iti dai seama ce sunt, insa par a fi CE, sau B. Mai apare un 72, care ar putea fi insa un L2. Trebuie sa tineti seama ca pictura are aproape 500 de ani si nu este asa de clara ca atunci când a fost realizata. Primele cercetari arata ca aceste simboluri nu sunt niste greseli si ca au fost puse acolo, intentionat, de catre artist", a mai afirmat Vincetti.

Silviano Vincetti a cerut dreptul de a exhuma osemintele lui leonardo Da Vinci pentru a-i studia craniul. Specialistii spun ca Mona Lisa este un autoportret al controversatului om de stiinta, pictor si sculptor al Renasterii.

Comentarii Facebook