Oamenii legii protestează chiar de ziua Poliției. Vor salarii mai mari



Peste o mie de polițiști protestează, sâmbătă dimineață, chiar de ziua Poliției, în fața Ministerului Afacerilor Interne, pentru a solicita majorarea salariilor.

"Am ieşit în stradă pentru că am ajuns la limita puterilor. Nu mai pot, nu mai putem munci în ritmul acesta, nu mai putem face faţă solicitărilor. Şi pentru ce, pentru ce ne riscăm viaţa, pentru ce ne sacrificăm familia?! După aproape 15 ani de activitate, salariul meu este unul ruşinos. Stau zi-noapte, cald-frig, soare-ploaie în stradă, alerg după infractori şi statul mă răsplăteşte cu un salariu de aproximativ 2.000 de lei. Cerem o majorare de cel puţin 50%, aşa cum e la medici, la profesori, pentru că noi nu suntem nici mai presus, nici mai prejos decât aceştia", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Dinică, poliţist la Rutieră.

Protestul de sefășoară între orele 10.00 și 12.00 în fața sediului MAI, oamenii legii urmând apoi să meagă în marș până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la ora 16.00.

Oamenii legii sunt extrem de supăraţi şi spun că au ajuns la capătul răbdării. Deşi în bilanţuri rezultatele lor sunt din ce în ce mai bune, iar aprecierea pentru ei reiese constant din comunicate ori din discursuri pe la tribune politice, guvernaţii nu-i iau în calcul atunci când vine vorba despre bani. Salariile de bază/indemnizaţiile şi sporurile acordate personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale au fost majorate cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile şi sporurile personalul din cadrul instituţiilor publice de spectacole sau concerte, au fost majorate cu 50%. De majorări substanţiale au beneficiat şi angajaţii din familiile ocupaţionale învăţământ şi sănătate", se arată într-un comunicat transmis de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi Pro Lex.

Aceștia solicită emiterea unei ordonanţe de urgenţă a guvernului care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20%, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate, pentru judiciarişti) la salariul funcţiei de bază de la 01 aprilie 2017.

"În cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor. O altă revendicare priveşte eliminarea plafonului de 30% din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar şi acordarea unei majorări de 100% (faţă de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează",se mai arată în comunicat.

Comentarii Facebook