O româncă a inventat hanoracul inteligent. Vezi cum funcționează VIDEO



Gadget-urile care pot fi purtate de utilizator devin din ce în ce mai populare, iar drept dovadă stă creșterea în popularitate a smartwatch-urilor.

O româncă, Alina Balean, a dezvoltat, alături de colega sa Rucha Patwardhan, un concept inedit de gadget care poate fi purtat, la propriu.

In tot acest amalgam de concepte si inventii apare insa si ceva concret. Mai exact, un hanorac inteligent, capabil sa inteleaga gesturile tale si sa trimita sms-uri. Hanoracul a fost creat de romanca Alina Balean si de indianca Rucha Patwardhan. Ambele au urmat cursurile Universitatii din New York si programul de Telecomunicatii Interactive, informează yoda.ro.

In semestrul de primavara, am explorat caile prin care materialele textile pot fi folosite alaturi de cele electronice. Apoi am invatat repede cum sa imi asamblez singura un telefon, cu ajutorul modulelor Arduino”, spune Alina pe blogul ei.

Unind cele două concepte, Alina și Rucha au creat un wearable total inedit. Cele două colege au realizat un hanorac care conține un cip GSM și o placă Arduino, momentan însă, funcțiile hanoracului sunt limitate.

De exemplu, atunci când ridici mânecile hanoracului, acesta trimite un sms unei persoane din lista de contacte dau când atinci marginile glugii, trimite alt mesaj.

Comentarii Facebook