O echipă de români dă clasă Hollywood-ului. Au adus efectele speciale direct în fața calculatorului VIDEO


O echipă de cinci români a realizat o aplicație ce te poate transforma într-un personaj animat doar cu ajutorul unui webcam, realizând efecte speciale de talia celor folosite în studiourile de la Hollywood.

FaceRig este o aplicație care înțelege în timp real mișcările capului și expresiile faciale, prin intermediul unui webcam, și le transpune avatarului pe care ți l-ai ales.

Echipa lucrează de câteva luni la acest proiect, însă pentru a face rost de fondurile necesare finalizării aplicației, tinerii au apelat la o campanie de strângere de fonduri pe Internet. Aceștia sperau să primească 120.000 de dolari, însă popularitatea proiectului a fost peste așteptărilor lor, reușind să fie finanțați cu peste 200.000 de dolari.

"Echipa 'core' are cinci oameni, doi artisti cu experienta in grafica 2D si 3D/animatie, Cristian si George, doi programatori, Carmen si Mircea, si un artist tehnic, eu", a declarat pentru yoda.ro Florin Stanculescu de la Holotech Studios Bucuresti.

Toți membrii echipei au ani buni de experiență cu industria de gaming, însă recent au vrut să facă ceva diferit.

"Ideea n-a fost o sclipire de moment. A venit in timp. Am mai povestit tot doi cate doi si lucrurile s-au legat", spune el. A

Au inceput sa lucreze la FaceRig in timpul liber, iar acum migreaza spre un program full time.

"Ce este nou este focusul pe calitatea executiei. Toti dorim sa facem ceva deosebit, creativ si frumos, folosind experienta acumulata, dar nu neaparat un joc ci mai degraba un loc de joaca. Sau un mod de joaca", spune Florin.

Persoanele care au donat bani pentru finanțarea FaceRig vor primi programul în varianta beta în luna august, iar versiunea finală va fi gata până la sfârșitul anului, în luna decembrie.


Comentarii Facebook