UPDATE: Nu se taie pensiile, dar salariile se reduc, a hotarat Curtea Constitutionala. Credeti ca este cea mai buna decizie?


Magistratii de la Curtea Constitutiona au dispus ca legea prin care Guvernul vrea sa taie pensiile cu 15 % si salariile cu 25% nu este constitutionala. Pensiile speciale se reduc, mai putin cele ale magistratilor.

Judecatorii de la Curtea Constitutionala au dispus impotriva masurilor Guvernului, cu toate ca "puterea" are majoritatea in CCR, dupa numirea a doi noi judecatori la Curte: Stefan Minea si Iulia Motoc, anunta Realitatea.net.

Pensiile raman neatinse, dar salariile bugetarilor se vor reduce cu 25 %.

Curtea Constitutionala s-a pronuntat si in privinta pensiilor speciale si au dispus ca trebuie recalculate, mai putin cele ale judecatorilor si procurorilor si magistratilor de la Curtea Constitutionala. In rest, veniturile personalului din armata si fortele de ordine vor fi diminuate.

Decizia judecatorilor de la Curtea Constitutionala pune in pericol acordul cu FMI, deoarece Romania isi va depasi deficitul bugetar si nu va mai primi a doua transa de bani de la Fond.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE:

 

Indemnizatiile de insotitor pentru persoanele cu handicap de gradul I nu vor fi taiate.

Comentarii Facebook