Noul trend la birou: Angajatii lucreaza in picioare

 

Tot mai multi angajati nu mai vor sa isi petreaca cele 8 ore de stat la birou pe scaun, ci adopta ideea de a lucra in picoiare.

Munca din picioare are numeroase avantaje, cum ar fi: evitarea durerilor de spate si deformarile la nivel de coloana vertebrala, simptome ale sedentarismului de birou.

"Decat mi-am schimbat biroul, am scapat de durerile de spate. Ma si concentrez mult mai bine acum, sunt mai alerta si am mai multa energie", spune Jacquie Clermont, care lucreaza ca tester software la o firma americana.

Angajata avea constant dureri de spate pana cand firma a decis sa monteze birouri la care se poate lucra si din picioare, scrie bostonglobe.com.

Stilul de a munci in picioare la birou se practica de multi ani in tarile nordice, iar acum devine un trend si in restul corporatiilor multinationale.

"Birourile ajustabile, care se pot regla pe inaltime, au devenit din ce in ce mai cerute in ultimii ani. Erau un produs de nisa, insa acum cererile sunt foarte mari, piata a explodat", potrivit reprezentantilor firmei daneze de birouri reglabile, Linak Group.

Comentarii Facebook