Noul rege al romilor în dă în judecată pe Patriarhul Daniel din cauza unui pamflet


Noul rege al romilor, Daniel Cioabă, a anunțat că îl va da în judecată pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe, acuzându-l de calomnie, pentru o declarație de-a acestuia, inventată de site-ul umoristic Times New Roman.

Regele romilor a declarat, la România Tv, că luat această decizie decizie după ce a văzut știrea pe Cotidianul.ro, articolul fiind preluat în mod eronat de pe site-ul de umor.

În articolul de pe TimesNewRoman, Patriarhul era citat astfel: “Mă simt profund jignit”, a exclamat Patriarhul. “Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii. Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?

În urma acestui pamflet, Daniel Cioabă, a declarat: “Chiar scrie acolo, pe site, că articolul are în cateva zile 18.000 de accesări, ceea ce este foarte rău pentru etnia romă, pentru că nimeni nu ştie că este o glumă. S-a defăimat comunitatea, a fost jignită. În prima fază dorim să ştim cine a făcut asta. Dacă nu Patriarhul, atunci o să îmi cer scuze şi împreună cu dânsul ne vom îndrepta împotriva celor care au făcut această denigrare”, potrivit click.ro.

Comentarii Facebook