Miercuri 24 Aprilie

New York Times il elogiaza pe Raed Arafat: E omul pe care l-ai vrea in ambulanta daca ai un atac de cord


Cotidianul american "New York Times" a publicat un articol in care jurnalistii fac un amplu portret al doctorului Raed Arafat, pentru sustinerea caruia romanii au iesit in strada in luna ianuarie.

In articol se vorbeste si despre motivul demisie sale, dupa interventia telefonica a presedintelui Traian Basescu la un post de televiziune. Medicul si-a dat demisia pentru a putea contesta din "afara" noua lege a sanatatii.

"Sunt casatorit cu medicina de urgenta", a spus Raed Arafat, care a obtinut cetatenia romana in 1998. "Nimeni nu este profet in casa sa, in tara sa", a spus doctorul, despre care jurnalistii americani spun ca este omul pe care l-ai vrea in ambulanta daca ai un atac de cord.

Raed Arafat s-a nascut in Damasc, Siria, si crescut in Nablus, Cisiordania, dar inca de la varsta de 14 ani mergea cu pompierii la interventii de urgenta.

La 15 ani, medicul a fost voluntar la spitalul din Nablus, iar apoi a fost acceptat la o universitate din Statele Unite. Parintii lui s-au opus plecarii in SUA, de teama ca va ramane definitiv acolo, dar Raed Arafat a plecat in Romania la varsta de 17 ani.

"Daca regimul nu s-ar fi schimbat, nu as fi ramas", a mai spus Arafat, care a studiat medicina la Cluj-Napoca si s-a specializat in anestezie si terapie intensiva la Targu Mures.

Dupa Revolutie, el a mers in Germania, la Regensburg, si a cumparat cu ajutorul Crucii Rosii germane un vehicul de urgenta la mana a doua, pe care l-a condus pana in Romania.

In perioada 1990 - 1998, Raed Arafat a lucrat ca si voluntar, intretinandu-se cu banii pe care tatal lui i-a lasat mostenire.

Comentarii Facebook