Ne asteapta o vara caniculara! In iulie si august temperaturile vor fi mai mari decat cele normale

Potrivit unor estimari facute de Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu, in lunile iulie si august temperaturile din Romania se vor situa peste mediile multianuale lunare.

 

Potrivit prognozei, in luna iunie, regimul termic al aerului va prezenta valori normale in majoritatea zonelor, exceptand vestul si sud-estul tarii, unde local valorile termice se pot situa peste mediile multianuale lunare. "In luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale pe aproape intreg teritoriul, exceptand centrul tarii unde valorile de temperaturi vor fi apropiate de normele climatologice. Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii vor inregistra valori sub mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar in nord-vest, vor fi apropiate de normal", se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale de Meteorologie, care citeaza estimarea facuta de Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.

 

Si in luna august, temperaturile inregistrate vor depasi mediile multianuale lunare in estul, sud-estul si local in vestul tarii si in limite apropiate de mediile multianuale in restul teritoriului. Cantitatile de precipitatii se vor situa sub normele climatologice in sud-estul si sudul tarii, iar in restul teritoriului valorile de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale lunare, mai spun meteorologii.

Comentarii Facebook