Un vas militar s-a scufundat cu 104 persoane la bord

Nava sud-coreana Cheonan s-a scufundat in urma unei explozii. Doar jumatate din membrii echipajului au mai putut fi salvati (58 de persoane), ceilalti 46 fiind considerati morti. Corea de Sud nu exclude ipoteza unui atac.

 

In jurul orei locale 9.45 nava sud coreeana Cheonan s-a scufundat in apropierea insulei Baengnyeong din Marea Galbena , relateaza CNN. Insula este controlata de Coreea de Sud dar se afla in imediata vecinatate a Coreei de Nord.

 

O explozie a avut loc in partea din spate a navei de 1500 de tone, lasand o gaura mare in zona de sub nivelul apei. Autoritatile sud-coreene nu exclud dintre posibilele cauze un atac militar, tinand cont ca o alta nava din zona a deschis focul asupra unui vas neidentificat, conform agentiei de presa sud-coreene Yon-hap

 

Presedintele sud-coreean Lee Myung-bak a declarat ca s-a lansat o ampla ancheta pentru a afla cauza exacta a acestei explozii, dar ca momentan sunt luate in calcul "toate posibilitatile".

 

Inca inainte de acest incident situatia politica intre cele doua tari era extrem de incordata, Coreea de nord acuzand SUA si Coreea de Sud ca planuiesc sa doboare regimul de la Phenian. Mai mult, cele doua tari s-au amenintat reciproc cu atacuri nucleare in cazul ca vor fi atacate.

 

Comentarii Facebook