NATO aduce delfini dresați pentru misiuni militare în Marea Neagră
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunțat, miercuri, că vor avea loc mai multe exerciții organizate de către structurile NATO în Marea Neagră, noutatea fiind aducerea unor delfini dresați pentru misiuni militare.

"Sunt mai multe exerciţii planificate de către structurile NATO, probabil că aţi văzut acea ştire că noul distrugător, o nouă navă este deja în Marea Neagră. Au fost şi zilele trecute alte nave, fie că este vorba de o navă de supraveghere electronică, fie că e vorba de o navă de luptă, vom avea exerciţii în comun cu structurile NATO şi cu unităţi militare şi militari ai Statelor Unite, mai ales că parteneriatul strategic pe care noi îl avem cu Statele Unite. Sigur că este o noutate ca delfinii dresaţi pentru misiuni de luptă, pentru misiuni militare să se afle în Marea Neagră şi cred că, atunci când publicul va avea acces la această structură care va fi în Marea Neagră, cred că va fi ceva foarte interesant", a spus Duşa, potrivit Mediafax.

Ministrul a fost întrebat dacă au fost luate deciziile la nivelul NATO pentru sporirea capacităților Alianţei.

"De astăzi se află în România comandantul militar al forţelor NATO, va fi pe Aeroportul Kogălniceanu, de ieri se află în România comandantul comandamentului de la Napoli, ştiţi foarte bine că în ultimul timp au fost realizate mai multe misiuni şi exerciţii atât în spaţiul aerian şi pe Marea Neagră. De asemenea, cooperarea noastră cu structurile NATO, dar şi europene, este una deosebită şi Armata Română este capabilă să facă acele capabilităţi asumate în cadrul NATO, să-şi îndeplinească misiunile atât în ceea ce priveşte teritoriul naţional, cât şi în teatrele de operaţii", a precizat Mircea Duşă.

Dușă a mai precizat că, având în vedere situaţia operativă din zonă, se execută în permanență misiuni de supraveghere a spaţiului aerian şi misiuni de poliţie aeriană.

"De asemenea, se execută misiuni de analiză zilnică la nivelul structurilor competente a situaţiei din zonă şi sigur că se şi dispun măsurile necesare când este nevoie", a adăugat Duşa.

Comentarii Facebook