Mircea Băsescu a rămas în arest. Judecătorii i-au refuzat contestația



Contestația lui Mircea Băsescu la decizia de menținere în arest a fost respinsă de către judecătorii Curții de Apel Constanța, astfel că acesta va rămâne în continuare în spatele gratiilor.

Nelu Traşcă, avocatul lui Mircea Băsescu, a declarat, la ieşirea din sediul Curţii de Apel Constanţa, că fratele preşedintelui şi-a susţinut nevinovăţia în faţa instanţei.

"A susţinut că este nevinovat şi nu recunoaşte nicio acuzaţie. Am susţinut motivat admiterea contestaţiei. Am invocat lipsa de temeinicie a încheierii. Mai concret, în încheierea pronunţată judecătorul de Cameră preliminară susţine că această măsură preventivă nu a depăşit o durată rezonabilă, or acest lucru nu se regăseşte între condiţiile de menţinere a arestului preventiv", a spus avocatul Nelu Taşcă, potrivit Mediafax.

El a mai punctat faptul că Mircea Băsescu a spus în faţa instanţei că ar fi greşit să fie discriminat şi să nu i se acorde aceleaşi drepturi ca tuturor cetăţenilor.

Mircea Băsescu este acuzat că ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe interlopul Bercea Mondial să scape de închisoare.

Comentarii Facebook