Marti 5 Iulie

Ministrul Sănătăţii: Cei de la Casă îi ”hingheresc” pe pacienți. Să plece acasă!

 

Ministrul Sănătăţii i-a înfierat pe funcționarii de la casele de asigurări, spunând că îi hingheresc pe români și în omoară cu birocrația pe pacienți.

 

Am făcut un anunţ pentru pacienţi. Tot ce se va face, se va face numai pentru ei, nu pentru sistemul birocratic Se schimbă filosofia. Nu vreau să mai finanţez funcţionari publici care să-i omoare pe pacienţi cu birocraţia. Vreau să finanţez programele de sănătate. (...) Ce au făcut cei de la Casă în ultimii ani? Au făcut o nenorocire, şi-au bătut joc de oameni, sunt nişte birocraţi care trebuie să plece acasă. De-aia îi trimit acasă. Ei nu au făcut altceva decât să-şi perpetueze locul lor de muncă, să ia bani pe ce? Hingherind pacientul, omul! Acasă cu ei!”, a spus Nicolăescu.

 

Ministrul Sănătății a mai afirmat că direcțiile de sănătate publică judeţene consumă 10% din fondurile de administrare ale Ministerului Sănătăţii, iar casele de asigurări de sănătate judeţene încă 3% din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

 

Vom încerca să găsim resurse în interiorul sistemului reducând birocraţia, eliminând verigile birocratice care, din punctul meu de vedere, nu-şi mai găsesc locul, care sunt verigi birocratice făcând parte din sistemul comunist. Noi funcţionăm cu aceleaşi structuri deconcentrate din 1950. Totuşi, au trecut mulţi ani de atunci. Ca atare, în câteva zile veţi vedea o măsură radicală, desfiinţarea direcţiilor de sănătate publică judeţene, care consumă circa 10 la sută din fondurile de administrare ale Ministerului Sănătăţii. Banii îi vom duce către programele naţionale în special, acolo unde avem deficit de finanţare. Vom desfiinţa casele judeţene de asigurări de sănătate. Ele mănâncă, dacă ştiţi, pe legea bugetului trei la sută din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, a mai spus Eugen Nicolăescu, conform Mediafax.

 

Ministrul Sănătăţii desființează Direcţiile de sănătate publică din județe şi CAS

Comentarii Facebook