Ministerul Sănătăţii cere controale în toate şcolile

 

Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din Direcţiile de Sănătate Publică ca, în perioada 18-27 septembrie, să verifice toate şcolile, internatele şi cabinetele medicale pentru asigurarea condiţiilor igienico-sanitare corespunzătoare şi respectarea calendarului de imunizare.

"Ca în fiecare an, organizăm aceste controale în unităţile de învăţământ, dar şi în cabinetele medicale şcolare pentru a şti care sunt condiţiile igienico-sanitare la debutul noului an şcolar. Pentru neconformităţile depistate se vor acorda termene de remediere a deficienţelor, dar se vor aplica şi sancţiuni contraveţionale, acolo unde este necesar, în conformitate cu legislaţia în vigoare", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, citat de Mediafax.

Acţiunile de verificare se vor realiza atât în unităţile din mediul urban, cât şi în cele din mediul rural. Inspectorii vor verifica condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă, dar şi din incinta unităţii şcolare. Se va urmări dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, natural şi artificial şi dacă microclimatul este corespunzător.

De asemenea, vor fi inspectate şi laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare.

Inspectorii sanitari vor verifica dacă este asigurată apa potabilă curentă şi vor face analize acolo unde este cazul. Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar şi blocurile alimentare din cămine şi internate vor fi controlate în conformitate cu normele aflate în vigoare, a mai spus ministrul Cepoi.

Totodată, inspectorii vor face controale în internate şi cabinetele medicale. Acestea vor fi inspectate din punct de vedere al condiţiilor igienico-sanitare, al aprovizionării cu apă potabilă, dotarea cu materiale sanitare şi medicamente, dotarea cu materiale de dezinfecţie şi curăţenie. De asemenea, inspectorii vor verifica dacă angajaţii au efectuat controalele medicale periodice.

Comentarii Facebook