Miercuri 29 Martie

Mesajul Regelui Mihai de Craciun: Poporul roman va mai avea momente de cumpana!


Regele Mihai a adresar romanilor un mesaj de Craciun, in care a vorbit despre trecut si viitor, spunand ca "vor fi in continuare momente de cumpana si ca multe aspecte din viata noastra vor lasa inca de dorit".

"In anul 1940, dupa plecarea tatalui meu, am adresat primul mesaj de Anul Nou catre voi. Aveam 19 ani, iar tara si continentul nostru se aflau in razboi. In aceste zile, de la Savarsin, va transmit mesajul meu, dupa saptezeci de ani de traditie aproape neintrerupta. De la Bucuresti, Sinaia, Versoix sau Savarsin, cuvintele mele s-au indreptat mereu catre voi cu aceeasi iubire, grija, respect si speranta", a spus Regele in mesajul de Craciun.

"Un lucru neschimbat in viata romanilor este importanta pe care familia o acorda Craciunului si Anului Nou. Acelasi fior al sarbatorilor, acelasi indemn la bunatate, la deschiderea sufletului si la minunea Nasterii Domnului. Ultimii zece ani la Savarsin au adus Familiei mele bucuria de a vedea traditiile populare si entuziasmul familiilor de la tara aproape neschimbate", a mai punctat Majestatea Sa.

"In anul 2011 am avut multe intalniri cu romani din toate colturile tarii si de pe multe meleaguri ale Europei. Sarbatorirea Jubileului de 90 de ani mi-a dat ocazia sa primesc mii de oameni la Palatul Elisabeta si la Savarsin, intr-o sarbatoare care a cuprins intreaga suflare romaneasca. Aceasta dovada de iubire si de pretuire, incununata de adresarea de la tribuna Parlamentului catre Natiunea romana, a fost o alinare pentru toate suferintele si neajunsurile pe care a trebuit sa le trecem cu totii in ultimele decenii. Regina si cu mine suntem fericiti sa avem alaturi familia noastra si sa vedem cat de mult copiii si nepotii nostri fac pentru ca rostul Casei Regale sa continue, pentru binele Romaniei", a continuat Regele Mihai I.

"Nasterea Domnului Isus Hristos este tot povestea unei familii. O familie aflata in imprejurari grele. O frumoasa lectie despre grija fata de cei neinsemnati, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lectie de umilinta, dar si de mandrie. De durere, dar si de inaltatoare umanitate. O lectie necesara in lumea de astazi, in care atatia oameni se simt uitati, umiliti sau neintelesi.

Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decat cel trecut! Sunt sigur ca vor fi in continuare momente de cumpana si ca multe aspecte din viata noastra vor lasa inca de dorit. Nu avem nicio sansa de a asterne un drum solid generatiilor viitoare daca vom lasa mereu pe ceilalti sa rezolve ceea ce este raspunderea noastra. Transmit gandul meu bun soldatilor romani care isi risca viata si fericirea familiei pentru binele tarii. Totodata, gandurile mele se indreapta catre toti cei care se simt singuri, neiubiti sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe romanii care stiu ca au facut ceva bun pentru ca tara lor sa mearga mai departe. si doresc tuturor romanilor, tineri si batrani, din tara si din afara hotarelor ei, Craciun fericit, cu pace in suflet, si la multi ani pentru 2012, impreuna cu cei dragi! Asa sa ne ajute Dumnezeu!", si-a incheiat Regele mesajul.

Comentarii Facebook