Medic nutriționist: Nu interziceţi copiilor de tot Coca-Cola şi fast-food

 

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Maria Moţa, susține că părinții ar trebui să le permită copiilor doze foarte mici, de maxim 300 de mililitri de suc pe zi. 

Nu sunt adepta sub nicio formă a băuturilor răcoritoare îndulcite cu zahăr şi a băuturilor răcoritoare acidulate. Trebuie să avem mare grijă, pentru că în ultima perioadă există o tendinţă de a da totul pe răcoritoarele cu zahăr. Sunt foarte periculoase dacă consumi în fiecare zi o sticlă de doi litri, e foarte periculos”, a spus prof. dr. Maria Moţa. 

 

Ea le recomandă părinților, care nu fac faţă cererii de Coca-Cola din partea copiilor, să le permită doze cât mai mici. ”Sunt adepta consumului cu măsură. Să nu devină fruct oprit. În momentul în care i-ai interzis copilului să bea Coca-Cola sau orice altă băutură răcoritoare, acolo va fugi. Am văzut că şi marile diete, în afară, au permis 300-400 de mililitri pe zi. Ar trebui doze mici şi părinţii cumva să ştie şi să-şi educe copiii, neinterzicând”, a adăugat prof. dr. Maria Moţa, scrie Agerpres.

 

Același regim trebuie aplicat și mâncării tip fast-food. ”Sigur că nu e sănătoasă. E foarte gustoasă. Şi aici ar trebui cu discreţie, tot aşa, neinterzisă, copilul trebuie să cunoască, dar trebuie spus: mergem o dată la două-trei săptămâni, nu se întâmplă nimic. Rău e dacă masa e luată tot din zona fast-food”, a mai spus preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. 

Comentarii Facebook