Marti 13, o zi cu trei ceasuri rele si plina de superstitii


Superstitiosii considera ca ziua de marti este oricum una plina de ghinion, dar, daca pica si data de 13, atunci lucrurile se complica.
 
In traditie s-a impamantenit faptul ca martea sunt trei ceasuri rele, dar daca mai este si ziua de 13, un numar cu ghinion, atunci problemele sunt mari.

Superstitia numarului 13 dateaza din cele mai vechi timpuri. La Cina cea de Taina au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Isus, iar apoi Mantuitorul a fost crucificat. In mitologia scandinava, se vorbeste despre 12 zei care s-au adunat la masa, iar apoi a aparut si cel de-al 13-lea, Loke, care l-a omorat pe cel mai iubit dintre ei, Balder.

In Tarot, exista cartea denumita Moartea XIII, care prevesteste mari probleme.

Martea trei ore sunt patronate de planeta Marte, considerata malefica, iar cele trei ore sunt considerate si ele rele. In tot restul saptamanii, sunt doar doua ore guvernate de Marte.

La greci, numarul 13 este considerat norocos, dar combinatia marti si data de 13 este considerata fatidica. Intr-o  zi de marti, dar nu 13, Constantinopolul a cazut in mana otomanilor, astfel ca niciun grec nu va demara un proiect intr-o zi de marti 13. Spaniolii, mexicanii si latino-americanii au "martes trece", martea fiind considerata ziua lui Marte, zeul roman al razboiului, care aduce cu sine numai necazuri.

Anticristul apare in Biblie in Capitolul al 13-lea din Apocalipsa, iar Adam, spun unii, a mancat din fructul oprit intr-o zi de marti, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook