Marcel Pavel si FRF, amendati pentru ca au stalcit imnul Romaniei


FRF si Marcel Pavel au fost amendati de Prefectura Capitalei pentru ca au stalcit imnul Romaniei, inaintea meciului Romania Franta, jucat marti seara pe National Arena.

Potrivit Legii 75/1994, la evenimentele sportive de pe stadioane se intoneaza varianta scurta a imnului, respectiv strofele unu, doi, patru si 11. De asemenea, prin HG 1157/2001, se arata ca "intonarea imnului national cu alt text si cu alta partitura decat cele stabilite de lege" constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda curpinsa intre 2.500 si 5.000 de lei.

"Astazi, Prefectura Capitalei va sanctiona FRF si personala vinovata, in speta Marcel Pavel, cu cate 5.000 de lei, aceasta fiind obligatia legala a prefectului. Daca noi in tara nu ne respectam valorile nationale, este cu atat mai probabil sa nu fim respectati in competitiile nationale de catre altii, pentru ca drapelul, imnul si stema nationale sunt simbolul Romaniei ca stat si nu avem voie nici moral, nici legal sa nu le respectam", a declarat prefectul Mihai Cristian Atanasoaei, citat de Mediafax.

Marcel Pavel a intonat imnul inaintea meciului si a renuntat la versurile "Si ca-n a noastre piepturi pastram cu fala-un nume/ Triumfator in lupte, un nume de Traian!".

Comentarii Facebook