Marti 7 Februarie

Lufthansa anulează 1.500 de zboruri din cauza grevei piloțilorCompania aeriană Lufthansa va anula, marți și miercuri, 1.500 de zboruri din cauza grevei anunțate de piloți, iar această măsură va afecta 200.000 de pasageri.

Greva, care a început luni la prânz şi se va încheia marţi la 12 noaptea, ora locală, va afecta zborurile pe distanţe scurte şi lungi dinspre şi către aeroportul din Frankfurt. Iniţial, Lufthansa a anunţat că greva piloţilor va afecta 1.450 de zboruri pe distanţe scurte, majoritatea către destinaţii din Europa, potrivit BBC News, citat de Mediafax.

Aceasta este cel de-al optulea protest organizat de piloțiiLufthansa în acest an, din cauza neîntelegerilor privind vârsta de pensionare, care a fost crescută de la 55 la 60 de ani.

De asemenea, piloţii sunt nemulţumiţi de decizia operatorului aerian de a renunţa la acoperirea cheltuielile presupuse de pensionarea anticipată pentru piloţii angajaţi după data de 1 ianuarie 2014, acestea urmând să fie suportate de către angajaţi.

Comentarii Facebook