Liviu Dragnea despre creșterea salariile din educație. Olguța Vasilescu crește lefurile cu 4%

 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că salariile profesorilor vor creşte doar cu 4%, de la 1 ianuarie 2018.

 

Lăsați-mă și pe mine să discut cu ei, că nu pot să comentez. Vreau să discut cu ei în weekend, pentru că nu pot fi comentatorul fiecărui ministru. Nu am această calitate”, a spus Liviu Dragnea, vineri, la Parlament.

 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat joi că salariile în Educație vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, însă această creștere va fi doar a salariului brut. Astfel, angajații din educație vor lua în mână doar cu 4% mai mult.

 

În ceea ce privește această salarizare, de la 1 ianuarie vor crește toate salariile pe brut cu 25%. În ceea ce privește educația și sănătatea, din martie vor mai avea creșteri, la educație încă 20%, iar sănătatea urcă direct în grilă până în 2022. Ei vor avea salariile din start foarte mari, la care ceilalți bugetari se vor opri în 2022”, a declarat ministrul Muncii, citat de Antena3.

 

Întrebată care va fi creșterea salariului net, Olguța Vasilescu a afirmat că este vorba despre o creștere cu doar 4%: "Vorbim despre brut. Pe net, vor avea o creștere de 4% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie vor avea o creștere, cumulată cu prima, de la 1 ianuarie, de aproximativ 30% pe net".

Comentarii Facebook