Le folosești zilnic la serviciu, dar sunt mai murdare decât toaleta

 

Multe dintre bucătăriile de la locul de muncă sunt mai murdare decât toaletele, conform unui studiu recent.

 

Potrivit studiului realizat la cererea Asociaţiei Initial Washroom Hygiene, jumătate din bucătăriile de la locul de muncă sunt contaminate cu concentraţii periculos de mari de bacterii coliforme - bacterii prezente în fecale -, care pot declanşa maladii gastrointestinale.

 

Peste un sfert din blaturile din jurul chiuvetelor depăşesc de patru ori concentraţia maximă admisă de bacterii coliforme, informează dailymail.co.uk.

 

Mânerele şi interioarele frigiderelor din bucătăriile de la locul de muncă sunt la rândul lor acoperite cu bacterii. O treime dintre aceste spaţii prezintă concentraţii ridicate de bacterii coliforme, 30% dintre cuptoarele cu microunde sunt contaminate la rândul lor, în special în jurul mânerelor şi al butoanelor.

 

Rezultatele acestui studiu au arătat că 75% din totalul suprafeţelor din bucătăriile de la locul de muncă sunt acoperite cu mai multe bacterii decât coşul sanitar dintr-o toaletă.

 

Studiul a fost realizat pe baza a 280 de probe recoltate din 70 de bucătării ale unor firme.

 

Cercetătorii de la Universitatea Arizona au descoperit că telefoanele, monitoarele, mesele, mânerele uşilor, fotocopiatoarele, butoanele din ascensoare şi frigiderele din bucătăriile firmelor pot fi contaminate foarte repede de un singur angajat care este bolnav, conform rtv.net.

Comentarii Facebook