La prima vedere ai zice ca sunt fotografii, dar nu e asa. Sunt desene senzationale realizate cu creionul! FOTO

 

Un artist reuseste sa suprinda anumite momente ale lumii reale, insa nu cu aparat de fotografiat, ci cu ajutorul unui creion.

Imaginea arata precum o fotografie alb-negru, insa nu are nicio legatura cu aparatul de fotografiat. Artistul reuseste sa surprinda deosebit de bine toate trasaturile fetei, inclusiv gesturile.

Lucrarile lui Cadden sunt scoase la vanzare si un exemplar ajunge la suma de 5.000 de lire sterline, scrie dailymail.co.uk

"Cand privesti lucrarile lui ai senzatia ca privesti o fotografie. Insa atunci cand le analizezi de aproape se vede ca sunt desenate. Detaliile sunt incredibile", a declarat purtatorul de cuvant al Plus One Gallery, din Londra.

Ceea ce Cadden face se numeste fotorealism, un curent aparut in pictura la sfarsitul secolului XX si bazat pe fotografie, in care scene realiste sunt redate pana in cele mai mici detalii.

Desprins din arta pop, fotorealismul a fost foarte la moda in randul pictorilor nord-americani din anii 1970, fascinati de imaginile fotografice.

Desi in secolul XIX fotografiile fusesera folosite de pictori ca Eugene Delacroix drept substitute ale realitatii, fotorealistii s-au bazat pe fotografia insasi, reproducand-o in cele mai mici detalii si punand bazele picturii acrilice.

 

Vezi AICI mai multe lucrari ale artistului.

Comentarii Facebook