Jurnalistii Reuters in greva, in 9 si 10 februarie! Reporterii cer mai multi bani


Jurnalistii de la Reuters vor intra in greva in 9 si 10 februarie, nemultumiti de salariile lor, aceasta fiind prima actiune de protest din ultimii 25 de ani.

The National Union of Journalists (NUJ), sindicatul angajatilor de la Thomson Reuters, a votat inceperea unei greve de 48 de ore, scrie guardian.co.uk.

"Am incercat foarte tare sa ajungem la o intelegere cu managementul, dar refuzul companiei de a imbunatati oferta de crestere salariala, care este sub rata inflatiei, dupa ani in care salariile au fost reduse, a facut ca jurnalistii de la Thomson Reuters sa voteze, cu o majoritate covarsitoare, sa intre in greva, pentru prima data in ultimii 25 de ani", au declarat reprezentantii National Union of Journalists, Mike Roddy si Helen Long.

Thomson Reuters este principala sursa de informatii pentru companii si profesionisti din intreaga lume din domeniile financiar, legal, taxe si contabilitate, stiinta, sanatate si piete media. Compania are sediul la New York si filiale la Londra si Eagan (Minnesota).

Comentarii Facebook