Iohannis a ieșit la ATAC? ”Nişte penali încearcă să discrediteze conducerea DNA”

 

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații dure în scandalul DNA, spunând că Direcția este atacată de ”nişte penali”, care ”încearcă să discrediteze conducerea DNA”.

 

Avem oare a câta oară un scandal in spatiul public si cred ca de data asta multa lumea se asteapta sa imi exprim opinia. Din punctul meu de vedere lucrurile de pot rezuma la putine cuvinte: niste penali fac o incercare sa atace si sa discrediteze conducerea DNA. Încercarea este una jalinca si neconvingatoare, iar opinia mea despre munca DNA o stiti, dar imi face placere sa o repet: DNA si conducerea DNA fac o treabă foarte buna. Am avut in aceasta dupa-amiaza o intalnire despre care cred ca e bine sa stiti. Am primit pe premierul Dancila si pe domnul Dragnea la Cotroceni. Aceasta intalnire a fost planificata inca de cand noul guvern a depus juramantul. Rostul intalnirii a fost de a defini cadrul colaborarii institutionale intre mine si noul Guvern. Am discutat despre nevoia de colaborare in unele proiecte de importanta nationala. Primul si cel mai important, pregatirea pentru presedintia Consiliului UE. Al doilea marea program e evident Centenarul. Centenarul nu e doar al cuiva, e al Romaniei si al romanilor si cred ca e nevoie de o coordonare a actiunilor. O chestiune punctuala: am invitat in aceasta toamna la Summitul celor trei mari mai multi președinti din regiune. Si da, am discutat si despre Justitie, si despre ce s-a convenit cu ministrul Justitiei, si mi-am exprimat nemultumirea ca exista un nou scandal legat de DNA in spatiul public. Doamna premier mi-a relatat foarte pe scurt ca a avut o discutie cu dl ministru al Justitiei, caruia ii lasa mana libera in ce priveste chestiunea vizavi de DNA și la putin timp dupa aceea ati putut urmari pozitia ministrului, care ne-a informat ca ne va informa”, a spus preşedintele.

 

Klaus Iohannis a mai spus că se așteaptă ca ministrul Justiției, Tudorel Toader, să aibă un comportament ”profesionist. Sa trateze domeniul cu maxima seriozitate, competenta, profesionalism si curaj”. 

 

Preşedintele a mai afirmat că nu sunt motive pentru revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. ”Revocarea constat că e o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. (...) M-ar surprinde, aşa, cvasi peste noapte, să apară motive serioase şi fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Comentarii Facebook