Incendiu la reactorul 4 de la Fukushima. Nivelul radiatiilor a crescut de 8 ori! - FOTO


Reactorul patru al centralei nucleare de la Fukushima a luat foc marti dimineata, dupa ce o explozie a avut loc luni seara la un alt reactor.

Nivelul radiatiilor in zona a depasit de pana la 400 de ori limita admisa si pune in pericol vietile oamenilor.

Reprezentantii guvernului japonez au anuntat ca radiatiile la centrala nucleara au crescut pana la nivelul "ce poate avea impact asupra sanatatii oamenilor". Populatia pe o raza de 30 de km in jurul centralei sa ramana in case.

"Vorbim acum de niveluri care pot avea impact asupra sanatatii umane. As vrea ca toata lumea sa reactioneze cu calm la aceasta informatie. Acestea sunt valori inregistrate in apropierea zonei unde suspectam sa se produce scurgerea de substante radioactive", a spus secretarul cabinetului nipon, Yukio Edano, citat de presa internationala.

Agentia Kyodo anunta ca, langa reactorul nr. 3 de la Fukushima, radiatiile sunt de 400 de ori mai mari decat limita normala admisa.

Un nivel crescut al radiatiilor a fost semnalat si la Tokyo, ca urmare a avariilor produse la Fukushima, in urma cutremurului cu magnitudine 9 care a avut loc la 11 martie, informeaza agentia Kyodo.

Situatia este critica pentru ca sistemele de racire de la centrala nucleara nu mai functioneaza. Specialistii se chinuie acum sa raceasca barele de combustibil folosind apa de mare.

 

Comentarii Facebook