Inalta Curte de Casatie si Justitie: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca Dan Voiculescu, liderul conservatorilor, a fost colaborator al fostei Securitati, cu numele conspirativ Felix.

 

Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat astfel decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti. Se mentine, astfel, decizia data de CNSAS in 2006. Decizia Curtii Supreme este definitiva si irevocabila.

 

Potrivit CNSAS, Voiculescu a fost recrutat de Securitate "contrar sustinerilor sale", in anul 1970, informeaza realitatea.net. Numele sau conspirativ era atunci "Mircea" si se folosea de pozitia de translator de limba germana a echipei de hochei a Norvegiei. Un an mai tarziu, Securitatea a renuntat la serviciile sale deoarece a considerat ca nu si-a facut bine treaba. Intre 1973-1975, Dan Voiculescu a semnat notele informative cu numele "Felix". Acestea se refereau la cetateni straini, rude fugite din tara si un coleg de serviciu. In 1975, odata cu intarea lui Voiculescu in PCR, Securitatea a renuntat la serviciile sale.

 

Senatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine ca se va adresa CEDO. "Curtea Suprema a decis astazi sa mentina hotararea Curtii de Apel in procesul pe care l-am intentat CNSAS. Este un verdict absolut incorect, care reflecta imensele presiuni exercitate asupra magistratilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ICCJ imi ofera posibilitatea de a prezenta acest dosar in fata unei instante europene, absolut independente, care se plaseaza in afara oricarei suspiciuni", a anuntat pe blogul sau Dan Voiculescu.

Comentarii Facebook