Guvernul a amânat ședința în care trebuia să aprobe transferul contribuțiilor sociale

 

Guvernul a anunțat că amână ședința în care trebuia să decidă transferul contribuților sociale de la angajator la angajat. 

 

Sindicatele acuză că prin acest transfer salariile angajaților vor scădea. Cu toate acestea, liderii PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au spus că sunt acuzații nefondate și că este pentru primadată când salariile cresc în mod serios. 

 

Klaus Iohannis a atras atenția că lefurile vor crește în realitate cu 3 lei:

 

Am facut un calcul folosind datele comunicate public. Am facut un calcul pe salariul mediu brut pe economie. 3.329 lei pe economie. Castiga net 2.335 de lei acum. Aplicam masurile propuse de PSD-ALDE si implementate cu mult entuziasm se pare de Guvern. Facem un calcul si plecam de la premisa ca angajatorul e de buna credinta. - La un total cost de 4086 de lei acum si care ramane tot atat, salariatul castiga in plus fix 3 lei. - Deci marea revolutie fiscala facuta de PSD - ALDE aduce unui om inca 3 lei in plus. Este caraghios. Si eu imi doresc sa castige oamenii mai mult. Dar promisiunea PSD ALDE ca prin transfer si scaderea impozitului creste venitul e pur si simplu falsa”. 

 

Iohannis cere Guvernului să renunțe la revoluţia fiscal-bugetară: Crește salariul cu 3 lei

Comentarii Facebook